2010-07-22 17:35:14• hírek • Szatmár.ro

Véget ért a Kossuth Kert felújítása

Több település zöldövezeti térségét újították fel a „Környezet minőségének javulásáért" szóló nemzetei program keretén belül. Szatmárnémeti Kossuth Kertjében a munkálatokat a szerdai nap folyamán fejezték be.

„A Szatmárnémeti Kossuth Kert pihenő- és zöldövezet rehabilitációja" elnevezésű projekt keretén belül lezajló munkálatokat szerdán fejezték be. A tervet az Arhi Design International Kft. állította elő, és a munkálatokat a Silcomprest Kft. hajtotta végre. Az elvégzett munkálatok összértéke 401.938,71 lej.

A program keretén belül sikerült több dolgot is megvalósítaniuk a Kossuth Kert területén. Egyes területeken fákat és cserjéket telepítettek, valamint új füves részeket alakítottak ki. Továbbá új padokkal és egy nyilvános illemhellyel látták el a pihenő övezetet. Mindemellett a tó csatornahálózatát is kialakították, így bármikor lehetőség nyílik a tó feltöltésére illetve a víz leengedésére.

Ilyés Gyula polgármester a Szatmár.ro-nak elmondta: a tervek szerint a következő évben már csónakázni is lehet majd a tavon, ahogy a régi időkben, de a csónakok beszerzésére egyelőre nem volt pénz.

A területen októberig trambulin és csúszda, valamint kisvonatszerű jármű is működik.



A tavat új csatonarendszerrel látták el


 

Nyilvános illemhely is találhó a területen
Nyilvános illemhely is találhó a területen


Elkezdték feltölteni a tavat
Elkezdték feltölteni a tavat


 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: